16 april 2017
09:40

AIK F04 A

Referat: Älvängens IK - AIK F04 A

Avslutande matchen i gruppspelet spelades mot AIK F04 och vi visste vad som väntade. Ett lag som gillar att ha mycket boll men som inte alltid skapar så mycket. Vi är riktigt såsiga första 20 minuterna och de har konstant bollinehav utan att för den sakens skull skapa så mycket. Sen vaknar vi till liv och sista 10 minuterna av första halvlek och kommer igång med vårt spel. Andra halvlek är det vi som har taktpinnen och det känns som segern är inom räckhåll, tyvärr räcker det ofta med ett misslyckat ingripande och vips så var det 0-1. Tjejerna viker dock inte ned sig utan tar över ännu mer, sista 10 minuterna är det konstant press mot deras mål och hade vi inte slarvat och varit ofokuserade i de avgörande lägena hade vi garanterat fått med oss 1 eller flera poäng. Givetvis surt att veta att vi ska vinna dessa matcher alla dagar i veckan, om vi bara kommer upp i nivå. Detta trots att vi är ett breddlag och möter ett akademilag som dessutom lånar in spelare från andra klubbar till cuper, snacka om skilda världar. Bara att jobba vidare, framtiden ser ljus ut!

Nu väntar Lerum i placeringsmatch 5-8, det blir en utmaning som är än värre...